
Torku firması, Konya’da üretim faaliyetinde bulunan çiftçilerin bir arada kurduğu Konya Şeker kooperatifinin bir kuruluşudur. Şeker üretimindeki kooperatif yapılanma daha sonra çikolataya, lokuma, bisküviye, sert şekerlemeye, et ve süt ürünlerine, dondurulmuş gıdalara kadar uzanan bir yol izleyerek üretimlerini Torku markası adı altında sürdürdü. Arkasında 900 bin çiftçinin yer aldığı bu kuruluş, çiftçilerin refah düzeylerinin artmasına katkı sağlarken ürettikleri ürünlerin her aşamasında yüzde yüz doğallığı ulaşıldığını ifade etmektedir.
TORKU MÜŞTERİ HİZMETLERİ
Kooperatif kuruluşunun getirdiği tecrübe ve üretim kapasitesi ile ülkemiz gıda pazarında büyümesini hızla devam ettiren Torku’nun müşteri hizmetleri çağrı merkezi de büyük bir titizlik ile çalışmaktadır. 444 75 50 numaralı çağrı merkezini arayarak Torku’nun ürünleri, üretim yapısı, bayilik işlemleri, ürün işlemleri gibi birçok konuda soru ve görüşlerinizi paylaşabilir, yaşayabileceğiniz sorunlar karşısında çözüm üretebilirsiniz. Torku müşteri hizmetlerinin sizlere ulaşabilmesini istiyor iseniz www.torku.com.tr adresindeki iletişim formunu doldurabilirsiniz. Torku’nun ürünlerini satarak bayilik görevini üstlenmek istediğiniz takdirde ise yine web site üzerinde yer alan bayi başvuru formu yardımıyla başvurunuzu yapabilirsiniz.
Torku ürünlerinin pazar hacminin artması ve müşteri potansiyelinin üst seviyelere çıkması sonucu müşteri hizmetleri daha aktif rol oynamaya başladı. Torku şu an binlerce çiftçinin desteğiyle unlu mamullerden, meyve suyuna, dondurulmuş patates üretiminden et ve süt ürünlerine varıncaya kadar birçok ürünle sofranıza geliyor.
TORKU VİZYONU
1950’li yılların başında kurulan Konya Şeker Fabrikası’nın gelişim ve ilerleyiş süreci birçok üreticinin emekleri sonucunda ortaya çıkmış gurur verici bir tablodur. Ülkemiz şeker ihtiyacının neredeyse çeyreğini karşılayan bu fabrika, Torku Kooperatifinin bir parçası olmasından itibaren ilk başta şeker ürünleri daha sonra çikolata, bisküvi, kek ve gofret üretimleri eklenmeye başlandı. Şimdilerde ise sofranızda yer alabilecek potansiyeldeki her ürünü üretmeye başlayan Torku, artık üretimin dışına çıkıp katma değer yaratmaya başlamış durumdadır. Torku verimlilik seviyesini üst seviyelere çıkararak tohumundan üretimine kadar tüm süreçlerde güvendiği hammaddeleri kullanarak yüzde 100 doğal ve güvenli ürünlerin çatısı haline geldi. Ayrıca şuan Torku Ormanları adı verilen ormanlara dikilen ağaç sayısı 20 milyona ulaşmış durumdadır.