Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş olarak elektrik dağıtım hizmeti veren kuruluş olan SEDAŞ, Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce illerini kapsayan 15 nolu dağıtım bölgesinde görev yapmaktadır. SEDAŞ 2013 yılından bu yana faaliyet ayrıştırması gereği sadece elektrik dağıtım faaliyetlerini gerçekleştirmekte olup, elektrik satışı ve tüketim bedeli faturası ile ödeme noktalarına ait faaliyetler görevli tedarik şirketi ve perakende elektrik satış şirketlerinin görev ve sorumluluk kapsamındadır. SEDAŞ’ın elektrik satış faaliyeti bulunmamaktadır.

SEDAŞ MÜŞTERİ TEMSİLCİSİ

SEDAŞ, gelişen çağın ve sektörün sonucu olarak elektrik tüketiminin artmasına yetebilmek için kaliteli, verimli ve kesintisiz bir elektrik sağlama çalışmaları yapmaktadır. SEDAŞ’ın müşteri çağrı merkezine ulaşmak için ALO 186 iletişim hattını kullanabilirsiniz. Ayrıca tüketici hizmetleri hattı olarak 0262 186 11 22 hattı istek, öneri ve şikayetleriniz için hizmet vermektedir. SEDAŞ müşteri hizmetleri elektrik kesintilerine ve sorunlarına çözüm olabilmek için acil durumlarınıza cevap olabilmek için ALO 186 SEDAŞ çağrı merkezini aktif olarak yönetmektedir. SEDAŞ müşteri hizmetlerine 7/24 ulaşabilirsiniz. Arıza, bakım onarım, voltaj düşüklüğü, elektrik kesintisi, kaçak elektrik kullanım tespiti, sayaç değişimi, abonelik işlemleri, var olan aboneliklerinizin bilgi güncellemesini, fatura itirazı, güvence bedeli iadesi konuları gibi konularda gerekli bilgilendirmeleri SEDAŞ firmasının dağıtımını yapan kurumlar ilgilenmektedir. Müşteri hizmetleri gerekli yönlendirmeleri sizlere yapacak ve yardımcı olacaktır. Ayrıca mail adresi olarak belirtilen müşteri.mutabakat@sedas.com mail adresinden yazılı olarak iletişime geçebilirsiniz.

SEDAŞ VİZYONU

SEDAŞ elektrik firması, güvenilir, çevik ve müşteri odaklı olarak çalışan model bir şirket olma vizyonu ile yoluna devam ederken güvenli ve kaliteli elektrik enerjisine sürdürülebilir erişimi sağlamak amacını misyon olarak benimsemiş durumdadır. SEDAŞ’ın faaliyet konusu, elektrik dağıtım hizmetleri için yatırım programı kapsamında, yeni dağıtım tesisleri yapmak ve kapasite artışı sağlamak, mevcut şebekede ek tesisler yapmak, işletme bakım ve onarım çalışmalarını yapmak, bağlantı başvurularını değerlendirmek, elektrik tüketicileriyle bağlantı anlaşması yaparak hizmet vermek, tüketim sayaçlarından endeks okumak, aydınlatma çalışmalarını sürdürmek, elektrik dağıtımında sayaç değişim ve kalibrasyon işlemlerini yapmak, teknik ve teknik olmayan kayıplarla mücadele etmek, elektrik arızalarının, enerji kesinti süreleri ve sayılarının azaltılmasını, elektrik arzının sürekliliğini sağlamakla ilgili çalışmaları yürütmektir.​