Meşhur Kiğılı Mağazası sahibi Abdullah Kiğılı, Malatya’da 20 Nisan 1943 yılında doğmuştur. Tekstil işi yapan babası 1959 yılında Sultan Hamam’da kumaş mağazası açmıştır ve Abdullah Kiğılı orada çalışmaya başlamıştır.

Sonrasında Abdullah Kiğılı, 1965 yılında Kiğılı markası ile gömlek üretimine başlamış ve iş hayatına atılmıştır. Daha sonrasında gömleğin yanına pantolon, takım elbise, palto ve kaban ürünlerini de ekleyerek üretimine devam etti.

Tarih 25 Ekim 1969’a geldiğinde ise İstiklal Caddesi’nde ilk mağazasını açtı. Aradan dört yıl geçip 1973 tarihine gelindiğinde Altınyıldız kumaşlarının sahibi Osman Boyner’in davetiyle Beymen Beyoğlu mağazasının ortağı oldu.

1980 yılında ise Kiğılı Konfeksiyon Fabrikası’nı kurarak büyümesine yeni adımlar atmış oldu. Sonrasında ise Almanya’dan eğitmenler getiren Kiğılı, bu işi iyice oturtmuş oldu. İlk başlarda Almanya ve Hollanda gibi ülkelere fason işler yapmaya başlayıp, Türkiye üzerindeki 300’ün üzerindeki bayiler aracılığı ile ürünlerini satar hale geldi. Şuan ise yurtdışında 17’den fazla mağazası oldu.

Abdullak Kiğılı Müşteri Hizmetleri Telefonu 0 850 250 193

Abdullah Kiğılı’nın Spor Hayatı

Abdullah Kiğılı’yı çoğumuz fabrikatör bir iş adamı olarak bilsek de, iş hayatı kadar spor hayatı da bulunmaktadır. Farklı spor dallarında ve farklı kurumlarda yöneticilik yapan Kiğılı, 1997 yılında Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı olarak spor hayatındaki yöneticiliğine başlamıştır.

4 kasım 1997 yılında görevini devreden Kiğılı, 1998 yılında Fenerbahçe Spor Kulübü başkanvekilliği görevini üstlenmiştir. Aynı zamanda İstanbulspor, Güreş Federasyonu ve Kayak Federasyonu yöneticiliklerini de yapmıştır.

1999 yılına gelindiğinde Kiğılı, bir yıl süre ile Fenerium mağazalarından sorumlu yönetici oldu. Sonrasında aradan uzun yıllar geçti ve 2009 yılında tekrar Fenerium mağazalarından sorumlu yönetici oldu.

Abdullah Kiğılı’nın 10 Altın Sırrı

Her büyük iş adamı gibi Kiğılı da, hayatta maddi ve manevi anlamda kazanmak için 10 sır olduğuna inanmaktadır. Başarısını bunlara bağlayan Kiğılı, hayatını bu on sır üzerinden şekillendirmiştir.

Kiğılı’nın bu on sırrı ise, moralini yüksek tutmak, hata yapmaktan kokmamak ve hatalarından ders almak, heyecanını asla yitirmemek, sabırlı olmak, çok çalışmak ama sosyal hayattan kopmamak, tutamayacağı sözü vermemek, bardağın dolu tarafını görerek yeni iş imkanları yaratmak, adaletli olmak, değişime ayak uydurmak ve çok sevmektir.